se incarca...

Sfaturi utile pentru a-ti administra veniturile

In cele mai multe dintre cazuri, cea mai mare problema care cauzeaza neajunsurile legate de bani are la baza cateva metode de rezolvare, foarte simple si la indemana oricui. Totusi, atunci cand nu le pui in aplicare, nu faci decat sa te apropii cu pasi mai rapizi de un impas financiar.

Daca nu stii cum anume iti poti manageria veniturile, afla din acest articol cateva sfaturi care sa te ajute.

3 sfaturi de urmat pentru administrarea eficienta a veniturilor

Iata 3 sfaturi usor de urmat pentru administrarea eficienta a veniturilor tale:

  1. Tine o evidenta scrisa a veniturilor si a cheltuielilor

Aceasta este o metoda foarte simplu de realizat si pentru care nu iti trebuie abilitati de contabil. Fa o lista in care sa tii evidenta veniturilor pe o luna, apoi aloca un buget cheltuielilor prevazute si pastreaza totusi o suma mica si pentru cele care ar putea sa te ia prin surprindere. Insa, pentru ca o vorba spune ca socoteala de acasa nu se potriveste mai niciodata cu cea din targ, atunci noteaza sumele de bani cheltuite, dupa ce ai facut anumite achizitii. De exemplu, dupa ce ai facut cumparaturi in supermarket, nu uita sa notezi costul cosului. Facand cateva luni la rand acest exercitiu, vei putea sa observi la ce cheltuieli poti sa renunti intr-o anumita luna, pentru a nu depasi bugetul alocat lor si iti vei eficientiza fluxul banilor.

 

Tips: Pentru a nu cumpara mai mult decat este necesar, pleaca la cumparaturi cu o lista facuta in prealabil, pe care sa treci ceea ce ai nevoie, iar in magazin mergi exact la raioanele care sunt de interes pentru tine, in conformitate cu lista de cumparaturi.

 

2. Organizeaza plata facturilor

Una dintre cheltuielile care exista lunar este reprezentata de plata facturilor la utilitati. Pentru ca intretinerea sa nu-ti mai dea batai de cap, fa un calendar de plata al facturilor. Imparte de exemplu, suma de bani care totalizeaza facturile, conform perioadei in care primesti salariul. De exemplu, dupa primirea avansului poti plati o parte dintre facturi, iar cand primesti si restul salariului, achita-le si pe restul.

 

Tips: Ai mare grija sa nu depasesti data scadenta a facturilor, pentru a nu suporta eventuale penalitati si pastreaza chitantele sau bonurile fiscale care fac dovada plati, pentru eventuale erori de sistem care pot aparea din partea furnizorilor sau a administratiei de locatari.

 

3. Imparte banii pentru cheltuieli

Pentru a-i gestiona mai bine, pune separat banii pentru facturi, apoi banii pentru un control medical, pentru cumparaturi si asa mai departe. Poti sa faci asta cu ajutorul unor plicuri de hartie, pe care sa scrii suma de bani si scopul in care ii vei folosi. Aceasta este o buna modalitate de a vedea exact ce cheltuieli poti sa acoperi din suma de bani de care dispui intr-o anumita luna si de asemenea functioneaza si ca o metoda de a “asigura” banii, nefolosindu-i in alte scopuri decat cele pe care ti le-ai propus.

 

Tips:  Daca se intampla ca in urma acestei repartizari a banilor pentru cheltuieli, sa iti mai ramana o suma cat de mica, pune-o intr-un cont de economii.

Investitii inteligente

In primul rand, realizeaza lista cu cheltuieli doar cu banii despre care stii sigur ca ii vei avea, nu spera la castiguri aparute peste noapte fara nicio baza. Apoi, o data indeplinit acest criteriu, realizeaza cumparaturi intr-un mod smart. De exemplu, atunci cand decizi sa-ti cumperi un gadget, investeste intr-o luna o suma mai mare de bani pentru achizitonarea sa. Cumparand ceva mai ieftin si de proasta calitate, fapt care inseamna ca la un moment dat risti sa se strice si sa fii  nevoit sa platesti pentru reparatii sau sa cumperi unul nou.

Acesta este doar un exemplu, insa el ar trebui aplicat atunci cand achizitionezi orice fel de produse sau servicii.

Daca totusi consideri ca intr-o anumita luna aceste metode nu au fost eficiente sau nu ai dispus de banii necesari pentru rezolvarea problemelor de ordin financiar, apeleaza la un credit pana la salariu de la Extrasimplu,  care sa te salvezi din impas.

Sursa: smartgroom.com

 

  • Telefon:

    Suport Clienti:

    0726.458.657 (nr. cu tarif normal)

    0726.458.657

  • Email:

    salut@extrasimplu.ro
  • Program de lucru cu publicul:

    Luni - Vineri

    09:00 - 18:00

  • Adresa de corespondenta:

    - NU SE LUCREAZA CU PUBLICUL -

    Strada Pictor Barbu Iscovescu, Nr. 19, Sector 1, București

  • Reclamatii:

    Pentru reclamatii privind modul de lucru cu operatorii nostri va rugam sa ne scrieti la adresa de mail:reclamatii@extrasimplu.ro

  • Protectia datelor:

    Pentru informatii privind protectia datelor cu caracter personal procesate de catre IFN Extra Finance S.A. ne puteti contacta la adresa de e-mail:protectiadatelor@ifnextrafinance.ro sau telefon 0786.124.806.